Ordet cannabis er i mange år blevet associeret med ulovlige stoffer, fest og unge mennesker som ryger.

Dette giver mening, eftersom stoffet er det mest udbredte narkotika at finde i Danmark.

Men i virkeligheden er stoffet meget mere end dette.

Det lille vidundermiddel har nemlig mange fordelagtige egenskaber, som i de rigtige doser, kan være yderst gavnligt for både vores indre og ydre.

Cannabisolie i cremer

Cannabis udvindes af hampeplanten, og grundet det psykoaktive stof der er at finde i dennes harpiks, tetra-hydro-cannabinol, har stoffet nogle specielle kemiske egenskaber, som kan påvirke vores hjerne og krop.

Dette betyder også, at når stoffet eksempelvis ryges, så påvirkes vores centralnervesystem. Men stoffet behøver ikke at ryges, og udvindes cannabisolie, kan dette være en rigtig god og nyttig ingrediens i cremer.

Fra 1. juli 2018 blev produkter med indhold af cannabis, hvor mængden af tetra-hydro-cannabinol (THC) var 0,2% eller mindre, frigjort fra reglerne om euforiserende stoffer.

Denne kan være med til at opretholde en sund og velhydreret hud, og grundet de mange fordele ved hamp olien, kan den ligeledes bruges til stort set alle hudtyper.

Olien sørger for at huden holdes ren, samt en regulering af hudens olieproduktion. Desuden virker den fugtgivende, hvilket blandt andet kan være en fordel ved akne eller tør hud. Døjer du med nogle hudproblemer, kan det derfor være en rigtig god idé og løsning, at købe cannabisolie, eller cremer med dette på sin ingrediensliste.

Cannabisolie til medicinsk brug

Udover sin fremragende påvirkning i cremer, bruges cannabisolie også i et mere medicinsk aspekt. Særligt ved behandling af gigt, har denne behandlingsform vundet indpas.

Cannabis er et rusmiddel der påvirker reaktionsevnen og virker sløvende, og som nævnt tidligere, da det er centralnervesystemet der påvirkes, betyder dette, at stoffet kan have en smertelindrende effekt på kroppen. Det giver derfor mening, at stoffet bruges til behandling af gigt.

Det kræver dog naturligvis en recept fra lægen, men herefter kan produktet købes på apoteket.

Selvom medicinsk cannabis ikke er tilgængeligt uden en recept, er det dog altid en god idé at tage en snak med sin læge omkring dette, hvis man går og overvejer.

Der kan nemlig findes mange forkerte oplysninger på internettet, og da der er tale om et psykostimulerende stof, kan det være farligt for egen sundhed, blindt at stole på disse informationer.

Det naturlige kosmetiske valg

Hamp olie udvindes fra en plante og er derfor et meget naturligt valg – bogstaveligt talt.

Den har som nævnt sine fysiske fordele, men endnu en fordel er netop at den udvindes fra en plante, og olien har derfor også sine grønne fordele.

Ved brug af denne olie i sine produkter, undgår man oftere de unaturlige og laboratorieudviklede ingredienser, som kan være dårlige for hud og krop.

Hvis du stadig er i tvivl om cannabisolie er noget for dig, kan du finde fine produkter med denne ingrediens til rimelige penge og dermed teste det af.

Men bliv ikke overrasket, hvis huden begynder at se yngre ud og føles mere fugtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.